HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
Diagnose

Wanneer je denkt dat je mogelijk de ziekte van Lyme hebt bezoek dan meteen een arts voor het stellen van een goede diagnose. Bij verdenking op de ziekte van Lyme kan laboratoriumonderzoek worden verricht. In het bloed wordt onderzocht of er antistoffen tegen de Borrelia-bacterie aanwezig zijn. Helaas kent dit onderzoek ook zijn beperkingen. Afhankelijk van het moment van onderzoek worden gemiddeld bij slechts de helft van de geïnfecteerde personen ook daadwerkelijk antistoffen gevonden. Bij langer bestaande infecties neemt de kans op een positieve test toe. In verband met de beperkte waarde van de test zal uw arts bij klinische verdenking op de ziekte van Lyme altijd overgaan tot behandeling ongeacht de uitslag van de test.

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie die in staat is zich prima te kunnen verstoppen. Zelfs speciale laboratoriumtesten kunnen de bacterie dus niet altijd opspeuren. Een gedeelte van de patiënten die een tekenbeetziekte oplopen ondervindt ernstige problemen met het verkrijgen van een diagnose.

TIP: Wanneer je een tekenbeet kunt herinneren noteer dan de datum van de beet. Bewaar de teek om deze te kunnen laten testen om te zien of deze besmet is geweest. 

 

Disclaimer