HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
Behandeling

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie en wordt daarom in de reguliere geneeskunst bestreden met antibiotica. Toch hebben mensen na een antibioticabehandeling vaak nog klachten. Of men voelt zich een tijdje goed maar krijgt later toch weer klachten die men niet direct in verband brengt met de Ziekte van Lyme.

Voeding en Lyme
In aanvulling op de antibiotica zouden patiënten met de ziekte van Lyme ook een goed voedingsprogramma moeten volgen. Een gezond eet- en leefpatroon is belangrijk voor het ondersteunen van het immuunsysteem. Patiënten die antibiotica krijgen zouden eigenlijk ook meteen zogenaamde "probiotica" moeten gebruiken.

Breng de darmflora weer in balans
Antibiotica doden de meeste darmbacteriën dus ook de goede. Een belangrijk deel van het immuunsysteem gaat hierbij verloren terwijl dat juist zo belangrijk is voor een goed herstel.  Elke antibiotica kuur (letterlijk "tegen het leven") dient gevolgd te worden door een probiotica kuur (letterlijk "voor het leven").

Tips                                                                                                                                                                                               · Vermijd suikers (ook de zoetstoffen) aangezien zij de schadelijke organismen voeden
· Vermijd alcohol                                                                                                                                                                             · Vermijd stress
· Neem voldoende rust, slaap veel, maar blijf wel in beweging om ervoor te zorgen dat u in conditie blijft

Met de juiste voeding en een goede manier van leven kunnen we het zelfgenezend vermogen van ons lichaam  stimuleren. Door roken en bijvoorbeeld het overmatig gebruik van alcohol belasten we ons lichaam. Heeft de Ziekte van Lyme je te pakken, dan is het zaak om dit soort van slechte gewoontes te beperken.