HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
Gastenboek

Laat een bericht achter in het gastenboek en deel uw ervaring met de Ziekte van lyme met anderen.

Klik hier om een bericht achter te laten


Door Marith
Lyme door een beet van een horzel Vorig jaar ben ik op het water 2 keer gebeten door een horzel.Niet aankomen dan heb je het minste last ,maar de ene beet werd zoooo dik en ging pijn doen.Een week daarna werd ik ziek,griepje.Het werd echter steeds erger en ik kreeg allemaal verschillende klachten. Ook gedacht aan te weinig weerstand dus misschien burn-out. Ik ben normaal heel energiek en kan lang doorgaan.Vermoeidheid was het ergste en kon de trap bijna niet opkomen.Naar de arts en deze dacht aan een heftige allergische reactie van de horzelbeet.Dus pilletjes mee en weer verder.Ik knapte niet op,bloed prikken alles oke. Weer naar de arts en doorverwezen naar internist,want ik was bang voor ijzerstapeling .Om dat uit te sluiten heb ik die onderzoeken gehad en alles was oke.Toch bleef ik maar ziek en het klopte gewoon niet.Mijn man had eens iets over Lyme gelezen en dat het ook door horzels en andere beesten kon worden overgedragen. De internist wilde in eerste instantie het nog niet geloven,want al die spookverhalen op het web,maar om mij dan maar gerust te stellen toch maar op Lyme onderzoeken. Uitslag Lyme!!! Toch was ik blij dat het Lyme was,want dat verklaarde veel. Ik heb antibiotica gekregen en ben weer aardig opgeknapt. De energie komt langzaam terug maar of ik weer de oude wordt weet ik niet.Ik hoop ook niet dat het de kop weer opsteekt. Ik hoop dat deze ervaring iets bijdraagt en dring er op aan om Lyme te laten prikken .

Door Sandra
hallo, ik heb afgelopen zomer een teek opgelopen bij kamperen(waarschijnlijk na het zwemmen.) ik kreeg antibiotica en de arts zei dat ik er waarschijnlijk niets aan over zou houden want ik was er vroeg bij. nu heb ik sinds enige tijd last van verkramping van mijn spieren, de arts gaf mij er tabletten voor die ik een week,tot tien dagen moest in nemen, de verkramping zit van binnen het lijkt op prikkeldraad wat je vroeger wel eens deed iemands arm hard draaien. Het begint in mijn rug en de pijn trekt tot onder mijn borst door. Het doet zo,n pijn dat je het gevoel krijgt dat je dood gaat. Je moet echt een poosje gaan zitten voor het wegtrekt. ik heb het vorig jaar in mijn zij gehad, het lijkt of het zich steeds verplaatst. Ik heb er geen verklaring voor en niet meer gevraagd of het mogelijk met de ziekte van Lyme te maken kan hebben. Ik vindt het vreemd, moet binnen kort bellen voor een afspraak, dat hoefde niet als met de medicijnen de pijn weg ging. zodat dit nog niet gebeurt is.

Door ellen van de p.
wat mij goed heeft geholpen tegen de candida is de candiplex strong van venamed. Ik sukkelde al jaren met allerlei candida gerelateerde klachten maar dat is hopelijk nu verleden tijd. hopelijk heeft iemand anders er ook wat aan want het blijft allemaal een zoektocht om de goede liefst natuurlijke middelen te vinden. gr. Ellen

Door Henny
ik heb nu bioresonantie van een acapuncturist uit oedenrode en ik gebuik de symbion forte capsules van venamed.nl om mijn darmflora weer op orde te krijgen na een hele reeks van antibiotica. beetje bij beetje ga ik me weer beter voelen. ook de borrelia is minder actief en mijn stoelgang is verbeterd en ook krijg ik weer meer energie. het gaat stapje voor stapje maar nu gelukkig WEL vooruit. dit is het beste wat ik tot nu toe ervaren heb, fijn dat er nog mensen zijn met natuurlijke oplossingen

Door Mariska
Ik heb jarenlang allerlei onbegrepen klachten gehad, die van kwaad tot erger werden. Op het laatst waren de ergste klachten dat ik volledig het gevoel in mijn voetzolen en vingertoppen kwijt was en had ik tenminste 2 keer per maand een verlammende aanval van pijn. Daarvoor waren het vooral heel veel gewrichts / spier en vermoeidheidsklachten. Ik ben bij reumatoloog en neuroloog geweest, beide konden er geen label aan hangen. Ik ben op mijn eigen verzoek naar de psycholoog gegaan (ik dacht dat het tussen mijn oren zat) maar die kon er niet echt iets van maken. Ik heb op het laatst zelfs zelf een MRI scan betaald zo onzeker werd ik. Hierop was eigenlijk niets te zien, behalve een "littekentje" dichtbij het pijncentrum in mijn hersenen. Ik heb mij er 3 jaar lang bij neergelegd dat ik er niet achter zou komen wat er met me aan de hand was, en dat ging eigenlijk prima. Nu heb ik een paar maanden geleden voor totaal iets anders (miskraam / baarmoeder bekken ontsteking) een zware AB kuur gehad (ofloxacicine en metronidazol ruim 2 weken) Ik heb sinds die tijd ineens het gevoel in mijn vingers / voetzolen terug en heb geen aanvallen meer gehad. Daardoor ben ik toch weer gaan zoeken naar een lichamelijke oorzaak, en kwam ik eigenlijk als enige 2 opties lyme en toxoplasmose tegen. Ik krijg nu langzaam weer wat oude klachten terug (verkleuringen op mijn gewrichten, vage pijnklachtjes, soms knallende hoofdpijn, vermoeidheid, spierspasmes in met name mijn handen en benen, lage weerstand enz.) Dus vroeg ik mij af: Is lyme inderdaad te onderdrukken met deze antibiotica's en is lyme een ziekte die gemakkelijk terug kan keren na behandeling?

Door joke
Ik ben ontzettend ziek geweest door de ziekte van Lyme. Maar ik ben genezen. Niet door de reguliere geneeswijze maar met behulp van Homeopaat Gouweleeuw in Kamerik. Ze heeft de Lyme geconstateerd en me de juiste middelen gegeven. Daarom wil ik iedereen die genezen wilt van Lyme, adviseren naar praktijk Gouweleeuw te gaan. Beterschap!

Door Ton Duersi
Beste, Recentelijk heb ik lyme geconstateerd gekregen. Doordat lyme niet altijd wordt onderkent (ook niet door mijn huisarts), ben ik blij meer info te vinden. Ook op www.lymenet.nl heb ik veel informatie kunnen vinden. Na een heftige periode van antibiotica volg ik daarnaast een lyme behandeling bij www.ducclinic.nl. De eerste resultaten zijn er alleen wil ik ernaast nog meer gaan ondernemen met bijvoorbeeld kruiden. Hoor graag van jullie alternatieve behandelingen. Vrgr Ton

Door Jos
Hallo, Ik heb een vraag, ik loop al een aantal maanden met allerlei vage klachten rond. Nooit geen problemen gehad, maar in maart heb ik de griep gehad en sindsdien heb ik allerlei vage klachten. Spierpijn, gewrichtspijn, net als mijn spieren in mijn arm bewegen, overmatige speekselproductie, en dan een hele droge mond, hoofdpijn, stijve voeten, hoofdpijn, drukkend gevoel, oververmoeid, maar soms energie voor tien man, vergeetachtig, pijn in mijn lies en teeltballen en soms hele sterke stemmingswisselingen. Ik heb vorig jaar in mijn nek op de haargrens een hele tijd een klei bultje gehad, maar heb daar nooit echt aandacht aan geschonken. Ik zit de hele dag buiten vanwege mijn werk, en zie dan ook met enige regelmaat teken. Maar had me daar nooit zo druk overgemaakt. Bij de dokter geweest, op alle virussen, reuma, q-koorts en wat dan ook geprikt, niks gevonden. Op lyme getest na lang praten en ze vonden hele lage waarden antistoffen. Volgens de huisarts was het het zeker niet. Ik denk van wel, moet nu binnenkort naar de internist. Het gekke is dat je soms op bepaalde dagen hele erge klachten hebt, en andere dagen totaal nergens geen last van hebt. Herkennen jullie dit?

Door Sonia Nerinckx
In 1987 werd ik gebeten door een teek, men wist geen raad in de ziekenhuizen daar de ziekte helemaal niet gekend was, na vele onderzoeken werd Lyme vastgesteld. Kwam in een rolstoel terecht en kon onmogelijk op mijn been staan, het was helemaal aangetast door het lange wachten op diagnose. Gelukkig vond een professor in het uz in Jette de oplossing, na vele antibiotica kuren kon ik naar huis. Nu na zovele jaren heb ik vele klachten, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, problemen met de ogen enz .... Gelukkig word er nu snel gehandeld en met een kuur van antibiotica is alles snel opgelost. Wat zo een klein beestje allemaal kan veroorzaken, dus goed kijken wanneer je van wandelingen thuis komt.

Door bosman
Naar mijn weten, twee keer flinke beet teek. paar jaar geleden. Ik heb ze zelf van mijn huid geplukt, 1 was "klaar", dus die heeft er lang gezeten. In de grensstreek van mijn haar op mijn hoofd, De ander zag ik niet, maar ik had een grote bruinige vlek op mijn onderarm. Antibiotica-kuur van 2 weken. Op eigen aandringen, bloedonderzoek bij de huisarts, laatste keer was vorig jaar. Toen bleek, lang na de 2-weken-antibiotica-kuur, uit de test te komen: zowel"negatief, als positief, als dubieus, anti-stoffen aanwezig, geen "recente"besmetting. Ik krijg geen antibiotica. Wel steeds meer klachten, zodat het de deur platlopen is bij een Opticien, oogklachten, uiteindelijke doorverwijzing naar een orthopeed, Allemaal wel goed in Nederland, maar ik blijf steeds zeggen, volgens mij heb ik de Lyme, maar de huisarts doet niets. Ik kan inmiddels heel slecht lopen, ben draaierig, akelig, wordt steeds depressiever, ik vervreemd helemaal van mezelf, en al die rondvliegende klachten, door het lichaam, het is teveel om op te noemen. En na even wat harken in de tuin, of even een sopje door het huis, dan kan ik weer op de bank. Dan doet alles zeer, totaal "geblokkeerd"ik ben ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ondanks alle programma's, ook op de Duitse en Belgische Media, word je naar mijn gevoel nog niet serieus genomen. Het legt je leven LAM!

Door Diana Beek
Diana: Heb al jaren klachten over gewrichtspijnen nadat er een tekenbeet bij mij was geconstateerd. Was geen rode kring maar een verkleuring op mijn onderbeen welke steeds hoger optrok. Het laatste jaar pulseert de pijn door mijn lijf, Van mijn hoofd naar mijn tenenm heb ik pijn. Heb diverse klachten die ik herken uit de verhalen. Zelf denk ik dat Lyme hiervan de oorzaak is maar via de reguliere geneeskunde kom je geen stap verder. Een bloedonderzoek levert ook niets op. Wie kan mij hierover adviseren? Alvast bedankt.

Door Tan
Beste mensen, Na veel twijfel, ongeloof en terughoudendheid, ben ik en mijn vriendin door een therapeut geholpen, aan (zogenaamd ongeneeslijk ziektes). Gelukkig met veel succes, en ik ben erg blij met onze ervaring en wilde het met jullie delen. Hij zegt ook Lyme te kunnen verhelpen. Mijn advies voor iedereen is, probeer het maar. Hier is zijn website: bigboxlabs.nl Groetjes

Door wendy
Hee allemaal! Ik stapte vanmorgen onder de douche .. en daar kwam ik tegen waar ik altijd al als de dood voor ben ... een teek! Vastgeklemd in mn huid. Nu ben ik zo bang dat ik de ziekte van lyme heb.. ben er helemaal naar van! De dokter heeft hem meteen verwijdert en heb 2 pillen meegekregen. Ik heb het vermoeden dat ik hem gisteren in het bos heb opgelopen.. maar zeker weten doe ik het niet! Kan iemand zijn mening geven?! Weet dat ik de plek en de andere verschijnselen in de gaten moet houden..

Door Elisabeth R
Hallo allemaal, Ik wil hier graag mijn verhaal kwijt en hoop dat iemand een vergelijkbare situatie herkent of me misschien kan helpen met wat ik moet doen. Ik ben 44 jaar oud en sinds korte tijd werkzaam bij mijn huidige werkgever. Daarvoor heb ik lange tijd gewerkt bij een groot administratief bedrijf. Samen met mijn gezin komen we wekelijks en erg frequent in het bos voor wandelingen en te genieten van de natuur. In de laatste jaren kan ik me herinneren dat ik al tientallen tekenbeten heb gehad. Een jaar of 6 geleden zelfs een teek gevonden die er blijkbaar al een tijd zat, want hij was volgezogen en groot. Op aanraden naar de huisarts gegaan en na een tijd bloed geprikt. Hier kwam niets uit. We zijn nu tientallen, misschien wel honderd teken verder, die altijd erg snel dezelfde dag zijn weggehaald nadat mijn partner en ik elkaar na iedere wandeling of aanwezigheid in de natuur zorgvuldig controleren op teken. Het zichtbare verschil begon enkele weken geleden toen een grote vlek op mijn borst zichtbaar werd. de huisarts constateerde dat het een Migrans betrof en gaf mij een antibioticakuur van 2 weken. De arts vroeg of ik wel eens door teken werd gebeten en ik gaf aan dat dit de laatste 8 jaar regelmatig is gebeurd. Hij kon zich het voorval van 6 jaar geleden nog herinneren en wist ook dat er toen geen Migrans is geweest. Echter nu ik veel hoor en lees vraag ik me het een en ander af en hoop dat iemand me hier duidelijkheid in kan geven. Sinds ongeveer 5 jaar ben ik echt enorm moe en ben zelfs door arts en bedrijfsarts gediagnostiseerd met CVS. Sinds enkele jaren heb ik verschrikkelijke pijn in mijn onderrug, uitstraling en tinteling in mijn benen en voeten en soms lijkt er gewoon een totaal uit te vallen. Het lijkt wel of mijn spieren drastisch inkorten en als ik mijn benen of tenen span heb ik veel pijn. Daarnaast heb ik veel kramp in benen en voeten laatste jaar met veelvuldig nachtelijk maar ook overdag zweten. Nu die Migrans zichtbaar is geworden vraag ik me enorm af of dat "CVS", rugpijn, en pijn in benen en voeten met uitval, tintelingen, warm en koud worden van mijn achterwerk bij lopen enz, enz, in het verleden tot nu toe op zich staande feiten zijn geweest, of dat nu pas openbaar wordt dat het geheel een som der delen is, welke Lyme heet..... Heb de kuur na de Migrans net achter de rug en over zo'n 4 weken moet ik bloed laten prikken. Maar als ik al langer "symptomen" heb die kunnen wijzen op het feit dat ik misschien al veel langer (misschien wel 6 jaar) Lyme heb, welke nu zich pas openbaart, weet ik niet wanneer en hoe ik het beste zekerheid kan krijgen. Ik wil zekerheid om een plan op te stellen en verder te knokken. Leven met zoveel pijn dagelijks is niet draaglijk. Heb namelijk al erg lang tekenen en symptomen die op Lyme kunnen wijzen zoals jullie kunnen lezen, maar nu pas ineens de Migrans..... Weet ook niet waarom het nu pas openbaar is en de Migrans ineens verschijnt. Heb laatste weken geen teken verwijdert, maar weet ook niet of ze er niet waren. Ben erg vak in bos en natuur.... Huisarts zegt in ieder geval, dat het een Migrans is. Wil graag willen weten ook hoe en waar ik moet laten testen. Ik hoor graag van iemand wat ik het beste kan doen en hoe en wat meer houvast kan krijgen. Groetjes, Elisabeth R

Door Noa
Hoi Allemaal, Mijn moeder heeft ook de ziekte van Lyme (gehad). Ze veranderde in een paar weken van een zeer energieke persoon naar een vrijwel dood vogeltje. ze is gebeten door onze kat. Wij wonen op een boerderij en onze kat heeft met regelmaat zeer veel teken. Uiteindelijk werd ze ziek. het is begonnen met een griep die maar niet beter werd. Uitstraling in het begin met name naar knie voet en handen. Rillingen, het niet warm kunnen worden, doof gevoel, heel veel zweten, ontzettende pijnscheuten. Zij omschrijft het alszijnde dat je botten uit je lichaam willen. Ze had totaal geen kracht meer in haar handen. Ze kon bijna de kraan niet meer open en dicht draaien. Kun je nagaan dit is een vrouw die een paar weken daarvoor nog hout stond te hakken buiten enz enz. En heel heel erg moe, moe. en last van haar geheugen. Ze kon echt 4 keer hetzelfde tegen mij zeggen binnen 2 minuten. En ook gewoon niet door hebben dat ze dat deed en ontkennen als we haar daarop wezen. Uiteindelijk is ze getest op Lyme. Geen lyme kwam uit de uitslag bij de huisarts. Ze is door de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis Reuma afdeling?? Intussen had ze ook allemaal ontstekingen van haar gewrichten knie niet normaal dik en op haar handen waren de knokkels niet meer zichtbaar. Ze kon amper nog lopen. Ja met heel veel pijn. Als ze even naar de winkel ging 50 mtr verderop, dan sliep ze daarna de hele middag. Ze heeft het traject bij de reumaspecialist doorlopen, maar is ook naar een VEGA-expert gegaan in Nijmwegen. Deze meneer heeft een zware lymeinfectie geconstateerd. Voor de zekerheid zijn er ook bloedstalen naar Duitsland gezonden. Dezelfde uitslag: Zware lyme en kattekrabziekte en nog wat dingen. ze heeft volgens mij uiteindelijk 3 kuren gehad met een voor mij niet bekend goedje. In het ziekenhuis waren ze allemaal testen uit aan het voeren en haar bloedtesten waren abnormaal hoog 118 wat onder 30 moet zijn en 76 wat onder 6 moet zijn. echt belachelijk. Uiteindelijk wisten ze in het ziekenhuis het niet meer en werd er reuma weet ik veel geconstateerd. Een bepaalde variant van reuma waarbij de bloedwaardes geen reumatekenen vertonen... Serieus. Ze zou zware spuiten moeten gaan zetten waar veel witte bloedcellen in zaten. dit terwijl ze al een veel te hoog gehalte aan witte cellen had. Ze heeft 1 spuit gezet. Daar werd ze zo ziek van in combinatie met evenwichtsstoornissen en zware duizeligheid en hoofdpijnen , dat ze daar onmiddellijk mee is gestopt.. Naast deze medische route, was ze inmiddels klaar met de lymekuur. Omdat ze al zolang ziek was, was haar immuunsysteem behoorlijk zwak en alle ontstekingen en andere rotzooi moest haal lichaam nog uit. dat zat allemaal opgehoopt in haar gewrichten. De ontstekingswaarden in haar bloed waren ook nog veel te hoog. De borrelia was weg, gelukkig. daarna is haar B12 getest. deze was laag maar niet te laag naar medische maatstaven. De VEGA Specialist gaf aan dat zij minimaal het dubbele aan B12 nodig had om haar lichaam te helpen herstellen. Hup naar de huisarts. alles uitgelegd. gelukkig wilde de huisarts in dit traject mee gaan. Alles beter dan die reumamedicatie. Mensen serieus. na de eerste B12 kuren doken alle bloedwaardes als een bezetene naar beneden. 1 jaar later zijn ALLE echt ALLE bloedwaardes weer op normaal pijl. Alleen door de aanvulling op B12. (mijn moeder heeft spuiten omdat haar lichaam blijkbaar geen pillen of druppels op neemt) Vandaag is ze nog niet helemaal de oude, maar goed ze is inmiddels ook 10 jaar ouder en is nu 60. Ze kan weer fietsen, lopen zonder pijn, echt gaan wandelen Houthakken enz enz. Mevrouw is nu aan het verbouwen in mijn nieuwe huis.. . Voor de zekerheid nog wel foto's laten maken of er schade is aan gewrichten. Inderdaad zitten er kleine beschadigingen aan de uiteinden van een aantal gewrichten in de voet en hand. Maar ze heeft geen pijn. Over een jaar nog een laatste foto of de beschadigingen groter zijn geworden. De emotionele schade is nog wel groot, maar heel heel blij dat alles nu eindelijk goed lijkt te gaan. GR C

www.ziektevanlyme.nl