HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
Gastenboek

Laat een bericht achter in het gastenboek en deel uw ervaring met de Ziekte van lyme met anderen.

Klik hier om een bericht achter te laten


Door chris schepers
4vier jaar geleden bij terapie zag zij een ronde kring op mijn arm , meteen huisarts geweest antibiotica gehad 2 weken . nou dan denk je dat is het . Maar enkele maanden verder werd ik ziek op vakantie 4 dagen niet op mijn benen kunnen staan over geven en alleen maar wat slapen , dachten voedsel vergiftigging .maar eenmaal thuis het ging maar niet over bleef duizelig , vermoeid ,en het werd steeds erger kreeg gewichtspijn ,spierpijn kon niet meer echt vooruit hebben geprikt op lyme konden niks vinden maar alles werd erger reumateloge geweest kon mij ook niet helpen neuroloog ook niet en alles verergerde maar nu 4 jaar verder stik van de spierpijn gewrichten , duizelig ,net of je te veel gedronken hebt heel veel pijn ribben vergeet achtig niet op de woorden kunnen komen inmiddels linkerbundeltakblock ik weet me geen raad ,als ik terug naar de huisarts ga denk ik zelf dat zij weer denk komt ze weer aan , maar je word er radeloos van . daarom denk ik is er nu niemand die hier iets kan doen .

Door Sandra

Door Stephan

Door Henk N
Wie kan me samenstelling van de tripple therapie geven? Weet na een jaar vaak pijnlijke dure onderzoeken dat ik Lyme heb, maar lijk alles zelf te moeten uitzoeken.

Door Marith
Lyme door een beet van een horzel Vorig jaar ben ik op het water 2 keer gebeten door een horzel.Niet aankomen dan heb je het minste last ,maar de ene beet werd zoooo dik en ging pijn doen.Een week daarna werd ik ziek,griepje.Het werd echter steeds erger en ik kreeg allemaal verschillende klachten. Ook gedacht aan te weinig weerstand dus misschien burn-out. Ik ben normaal heel energiek en kan lang doorgaan.Vermoeidheid was het ergste en kon de trap bijna niet opkomen.Naar de arts en deze dacht aan een heftige allergische reactie van de horzelbeet.Dus pilletjes mee en weer verder.Ik knapte niet op,bloed prikken alles oke. Weer naar de arts en doorverwezen naar internist,want ik was bang voor ijzerstapeling .Om dat uit te sluiten heb ik die onderzoeken gehad en alles was oke.Toch bleef ik maar ziek en het klopte gewoon niet.Mijn man had eens iets over Lyme gelezen en dat het ook door horzels en andere beesten kon worden overgedragen. De internist wilde in eerste instantie het nog niet geloven,want al die spookverhalen op het web,maar om mij dan maar gerust te stellen toch maar op Lyme onderzoeken. Uitslag Lyme!!! Toch was ik blij dat het Lyme was,want dat verklaarde veel. Ik heb antibiotica gekregen en ben weer aardig opgeknapt. De energie komt langzaam terug maar of ik weer de oude wordt weet ik niet.Ik hoop ook niet dat het de kop weer opsteekt. Ik hoop dat deze ervaring iets bijdraagt en dring er op aan om Lyme te laten prikken .

Door Sandra
hallo, ik heb afgelopen zomer een teek opgelopen bij kamperen(waarschijnlijk na het zwemmen.) ik kreeg antibiotica en de arts zei dat ik er waarschijnlijk niets aan over zou houden want ik was er vroeg bij. nu heb ik sinds enige tijd last van verkramping van mijn spieren, de arts gaf mij er tabletten voor die ik een week,tot tien dagen moest in nemen, de verkramping zit van binnen het lijkt op prikkeldraad wat je vroeger wel eens deed iemands arm hard draaien. Het begint in mijn rug en de pijn trekt tot onder mijn borst door. Het doet zo,n pijn dat je het gevoel krijgt dat je dood gaat. Je moet echt een poosje gaan zitten voor het wegtrekt. ik heb het vorig jaar in mijn zij gehad, het lijkt of het zich steeds verplaatst. Ik heb er geen verklaring voor en niet meer gevraagd of het mogelijk met de ziekte van Lyme te maken kan hebben. Ik vindt het vreemd, moet binnen kort bellen voor een afspraak, dat hoefde niet als met de medicijnen de pijn weg ging. zodat dit nog niet gebeurt is.

Door ellen van de p.
wat mij goed heeft geholpen tegen de candida is de candiplex strong van venamed. Ik sukkelde al jaren met allerlei candida gerelateerde klachten maar dat is hopelijk nu verleden tijd. hopelijk heeft iemand anders er ook wat aan want het blijft allemaal een zoektocht om de goede liefst natuurlijke middelen te vinden. gr. Ellen

Door Henny
ik heb nu bioresonantie van een acapuncturist uit oedenrode en ik gebuik de symbion forte capsules van venamed.nl om mijn darmflora weer op orde te krijgen na een hele reeks van antibiotica. beetje bij beetje ga ik me weer beter voelen. ook de borrelia is minder actief en mijn stoelgang is verbeterd en ook krijg ik weer meer energie. het gaat stapje voor stapje maar nu gelukkig WEL vooruit. dit is het beste wat ik tot nu toe ervaren heb, fijn dat er nog mensen zijn met natuurlijke oplossingen

Door Mariska
Ik heb jarenlang allerlei onbegrepen klachten gehad, die van kwaad tot erger werden. Op het laatst waren de ergste klachten dat ik volledig het gevoel in mijn voetzolen en vingertoppen kwijt was en had ik tenminste 2 keer per maand een verlammende aanval van pijn. Daarvoor waren het vooral heel veel gewrichts / spier en vermoeidheidsklachten. Ik ben bij reumatoloog en neuroloog geweest, beide konden er geen label aan hangen. Ik ben op mijn eigen verzoek naar de psycholoog gegaan (ik dacht dat het tussen mijn oren zat) maar die kon er niet echt iets van maken. Ik heb op het laatst zelfs zelf een MRI scan betaald zo onzeker werd ik. Hierop was eigenlijk niets te zien, behalve een "littekentje" dichtbij het pijncentrum in mijn hersenen. Ik heb mij er 3 jaar lang bij neergelegd dat ik er niet achter zou komen wat er met me aan de hand was, en dat ging eigenlijk prima. Nu heb ik een paar maanden geleden voor totaal iets anders (miskraam / baarmoeder bekken ontsteking) een zware AB kuur gehad (ofloxacicine en metronidazol ruim 2 weken) Ik heb sinds die tijd ineens het gevoel in mijn vingers / voetzolen terug en heb geen aanvallen meer gehad. Daardoor ben ik toch weer gaan zoeken naar een lichamelijke oorzaak, en kwam ik eigenlijk als enige 2 opties lyme en toxoplasmose tegen. Ik krijg nu langzaam weer wat oude klachten terug (verkleuringen op mijn gewrichten, vage pijnklachtjes, soms knallende hoofdpijn, vermoeidheid, spierspasmes in met name mijn handen en benen, lage weerstand enz.) Dus vroeg ik mij af: Is lyme inderdaad te onderdrukken met deze antibiotica's en is lyme een ziekte die gemakkelijk terug kan keren na behandeling?

Door joke
Ik ben ontzettend ziek geweest door de ziekte van Lyme. Maar ik ben genezen. Niet door de reguliere geneeswijze maar met behulp van Homeopaat Gouweleeuw in Kamerik. Ze heeft de Lyme geconstateerd en me de juiste middelen gegeven. Daarom wil ik iedereen die genezen wilt van Lyme, adviseren naar praktijk Gouweleeuw te gaan. Beterschap!

Door Ton Duersi
Beste, Recentelijk heb ik lyme geconstateerd gekregen. Doordat lyme niet altijd wordt onderkent (ook niet door mijn huisarts), ben ik blij meer info te vinden. Ook op www.lymenet.nl heb ik veel informatie kunnen vinden. Na een heftige periode van antibiotica volg ik daarnaast een lyme behandeling bij www.ducclinic.nl. De eerste resultaten zijn er alleen wil ik ernaast nog meer gaan ondernemen met bijvoorbeeld kruiden. Hoor graag van jullie alternatieve behandelingen. Vrgr Ton

Door Jos
Hallo, Ik heb een vraag, ik loop al een aantal maanden met allerlei vage klachten rond. Nooit geen problemen gehad, maar in maart heb ik de griep gehad en sindsdien heb ik allerlei vage klachten. Spierpijn, gewrichtspijn, net als mijn spieren in mijn arm bewegen, overmatige speekselproductie, en dan een hele droge mond, hoofdpijn, stijve voeten, hoofdpijn, drukkend gevoel, oververmoeid, maar soms energie voor tien man, vergeetachtig, pijn in mijn lies en teeltballen en soms hele sterke stemmingswisselingen. Ik heb vorig jaar in mijn nek op de haargrens een hele tijd een klei bultje gehad, maar heb daar nooit echt aandacht aan geschonken. Ik zit de hele dag buiten vanwege mijn werk, en zie dan ook met enige regelmaat teken. Maar had me daar nooit zo druk overgemaakt. Bij de dokter geweest, op alle virussen, reuma, q-koorts en wat dan ook geprikt, niks gevonden. Op lyme getest na lang praten en ze vonden hele lage waarden antistoffen. Volgens de huisarts was het het zeker niet. Ik denk van wel, moet nu binnenkort naar de internist. Het gekke is dat je soms op bepaalde dagen hele erge klachten hebt, en andere dagen totaal nergens geen last van hebt. Herkennen jullie dit?

Door Sonia Nerinckx
In 1987 werd ik gebeten door een teek, men wist geen raad in de ziekenhuizen daar de ziekte helemaal niet gekend was, na vele onderzoeken werd Lyme vastgesteld. Kwam in een rolstoel terecht en kon onmogelijk op mijn been staan, het was helemaal aangetast door het lange wachten op diagnose. Gelukkig vond een professor in het uz in Jette de oplossing, na vele antibiotica kuren kon ik naar huis. Nu na zovele jaren heb ik vele klachten, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, problemen met de ogen enz .... Gelukkig word er nu snel gehandeld en met een kuur van antibiotica is alles snel opgelost. Wat zo een klein beestje allemaal kan veroorzaken, dus goed kijken wanneer je van wandelingen thuis komt.

Door bosman
Naar mijn weten, twee keer flinke beet teek. paar jaar geleden. Ik heb ze zelf van mijn huid geplukt, 1 was "klaar", dus die heeft er lang gezeten. In de grensstreek van mijn haar op mijn hoofd, De ander zag ik niet, maar ik had een grote bruinige vlek op mijn onderarm. Antibiotica-kuur van 2 weken. Op eigen aandringen, bloedonderzoek bij de huisarts, laatste keer was vorig jaar. Toen bleek, lang na de 2-weken-antibiotica-kuur, uit de test te komen: zowel"negatief, als positief, als dubieus, anti-stoffen aanwezig, geen "recente"besmetting. Ik krijg geen antibiotica. Wel steeds meer klachten, zodat het de deur platlopen is bij een Opticien, oogklachten, uiteindelijke doorverwijzing naar een orthopeed, Allemaal wel goed in Nederland, maar ik blijf steeds zeggen, volgens mij heb ik de Lyme, maar de huisarts doet niets. Ik kan inmiddels heel slecht lopen, ben draaierig, akelig, wordt steeds depressiever, ik vervreemd helemaal van mezelf, en al die rondvliegende klachten, door het lichaam, het is teveel om op te noemen. En na even wat harken in de tuin, of even een sopje door het huis, dan kan ik weer op de bank. Dan doet alles zeer, totaal "geblokkeerd"ik ben ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ondanks alle programma's, ook op de Duitse en Belgische Media, word je naar mijn gevoel nog niet serieus genomen. Het legt je leven LAM!

Door Diana Beek
Diana: Heb al jaren klachten over gewrichtspijnen nadat er een tekenbeet bij mij was geconstateerd. Was geen rode kring maar een verkleuring op mijn onderbeen welke steeds hoger optrok. Het laatste jaar pulseert de pijn door mijn lijf, Van mijn hoofd naar mijn tenenm heb ik pijn. Heb diverse klachten die ik herken uit de verhalen. Zelf denk ik dat Lyme hiervan de oorzaak is maar via de reguliere geneeskunde kom je geen stap verder. Een bloedonderzoek levert ook niets op. Wie kan mij hierover adviseren? Alvast bedankt.

www.ziektevanlyme.nl