HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
Gastenboek

Laat een bericht achter in het gastenboek en deel uw ervaring met de Ziekte van lyme met anderen.

Klik hier om een bericht achter te laten


Door Marjan

Door freek
Beste mensen, Er wordt nog steeds verkeerd gekeken naar de Ziekte van Lyme die jullie treft. Het is namelijk de bedoeling dat de behandeling bestaat uit het immuunsysteem sterker te maken tegelijk met het elimineren van de Borrelia bacterie. Wanneer de artsen Antibiotica inzetten gaat het immuunsysteem tijdelijk naar beneden waardoor de Spirocheet(Lyme) zijn afval kan scheiden in het bloed en vervolgens verder kan muteren. Om het heel eenvoudig te zeggen, de Lyme kan zich dan verder verspreiden. Als Natuurgeneeskundigtherapeut heb ik verscheiden gevallen behandeld met gunstig resultaat, hiervan Levend Bloed Analyse opnames van gemaakt deze aan de arts willen tonen maar werden gewoon niet geaccepteerd om dat natuurgeneeskunde niet met Regulier samen mag. Ik wil jullie verder helpen om van deze zeer vervelende langdurige ziekte af te komen. Met vriendelijke groeten, Freek Leeuwenhoek Natuurgeneeskundigtherapeut Sporttherapeut Conditie en Hersteltrainer Life Sience Therapeut fjunior@live.nl

Door Lyseth van Veen

Door Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel Desdemonastraat 76 3194 CJ Hoogvliet geboren 24-02-1955 Tel: 0624213955 beschrijving gebeuren: Heb een rode ring de `EM` met een opvallend witte huid in het midden ontdekt op de binnenkant van mijn bovenbeen in juni 2018. Ik dacht niet aan beet van een teek maar ben wel zo`n 7 dagen per week zo`n 4 tot 5 uur in de bossen rond de Oude Maas samen met mijn hond. Vanaf juni 2018 kreeg ik last van heuppijn en nu ook kniepijn die steeds erger werd en niet met de pijnstiller `DICLOFENAC 50mg` was op te lossen. Ik had mijn huisarts nog niet verteld van die rode `EM` ring op mijn bovenbeen. Ik dacht niet meteen aan lyme omdat de kans zo klein is om het te krijgen (zo dacht ik toen) maar ik kreeg toch een vermoeden omdat de pijnstillers maar niet hielpen en vertelde het aan mijn huisarts en moest een bloedmonster voor onderzoek geven. Ik heb een besmetting van de teek infectieziekte Lyme weet ik nu voor 100% zeker, veroorzaakt door de spirocheet Borrelia burgdorferi. Ik kan nu bijna niet meer slapen alles aan mijn heup maar nu sinds een week doet mijn knie ongelooflijk zeer en kan ook niet meer lopen van de pijn en het wordt iedere dag erger en heb om wat noodzakelijke boodschappen te doen dan ook maar een rollater aangeschaft. Ik denk nu ik informatie links en rechts aan het verzamelen ben dat het niet goed gaat komen met me en dat het alleen erger ik kan wel gillen van de pijn.

Door chris schepers
4vier jaar geleden bij terapie zag zij een ronde kring op mijn arm , meteen huisarts geweest antibiotica gehad 2 weken . nou dan denk je dat is het . Maar enkele maanden verder werd ik ziek op vakantie 4 dagen niet op mijn benen kunnen staan over geven en alleen maar wat slapen , dachten voedsel vergiftigging .maar eenmaal thuis het ging maar niet over bleef duizelig , vermoeid ,en het werd steeds erger kreeg gewichtspijn ,spierpijn kon niet meer echt vooruit hebben geprikt op lyme konden niks vinden maar alles werd erger reumateloge geweest kon mij ook niet helpen neuroloog ook niet en alles verergerde maar nu 4 jaar verder stik van de spierpijn gewrichten , duizelig ,net of je te veel gedronken hebt heel veel pijn ribben vergeet achtig niet op de woorden kunnen komen inmiddels linkerbundeltakblock ik weet me geen raad ,als ik terug naar de huisarts ga denk ik zelf dat zij weer denk komt ze weer aan , maar je word er radeloos van . daarom denk ik is er nu niemand die hier iets kan doen .

Door Sandra

Door Stephan

Door Henk N
Wie kan me samenstelling van de tripple therapie geven? Weet na een jaar vaak pijnlijke dure onderzoeken dat ik Lyme heb, maar lijk alles zelf te moeten uitzoeken.

Door Marith
Lyme door een beet van een horzel Vorig jaar ben ik op het water 2 keer gebeten door een horzel.Niet aankomen dan heb je het minste last ,maar de ene beet werd zoooo dik en ging pijn doen.Een week daarna werd ik ziek,griepje.Het werd echter steeds erger en ik kreeg allemaal verschillende klachten. Ook gedacht aan te weinig weerstand dus misschien burn-out. Ik ben normaal heel energiek en kan lang doorgaan.Vermoeidheid was het ergste en kon de trap bijna niet opkomen.Naar de arts en deze dacht aan een heftige allergische reactie van de horzelbeet.Dus pilletjes mee en weer verder.Ik knapte niet op,bloed prikken alles oke. Weer naar de arts en doorverwezen naar internist,want ik was bang voor ijzerstapeling .Om dat uit te sluiten heb ik die onderzoeken gehad en alles was oke.Toch bleef ik maar ziek en het klopte gewoon niet.Mijn man had eens iets over Lyme gelezen en dat het ook door horzels en andere beesten kon worden overgedragen. De internist wilde in eerste instantie het nog niet geloven,want al die spookverhalen op het web,maar om mij dan maar gerust te stellen toch maar op Lyme onderzoeken. Uitslag Lyme!!! Toch was ik blij dat het Lyme was,want dat verklaarde veel. Ik heb antibiotica gekregen en ben weer aardig opgeknapt. De energie komt langzaam terug maar of ik weer de oude wordt weet ik niet.Ik hoop ook niet dat het de kop weer opsteekt. Ik hoop dat deze ervaring iets bijdraagt en dring er op aan om Lyme te laten prikken .

Door Sandra
hallo, ik heb afgelopen zomer een teek opgelopen bij kamperen(waarschijnlijk na het zwemmen.) ik kreeg antibiotica en de arts zei dat ik er waarschijnlijk niets aan over zou houden want ik was er vroeg bij. nu heb ik sinds enige tijd last van verkramping van mijn spieren, de arts gaf mij er tabletten voor die ik een week,tot tien dagen moest in nemen, de verkramping zit van binnen het lijkt op prikkeldraad wat je vroeger wel eens deed iemands arm hard draaien. Het begint in mijn rug en de pijn trekt tot onder mijn borst door. Het doet zo,n pijn dat je het gevoel krijgt dat je dood gaat. Je moet echt een poosje gaan zitten voor het wegtrekt. ik heb het vorig jaar in mijn zij gehad, het lijkt of het zich steeds verplaatst. Ik heb er geen verklaring voor en niet meer gevraagd of het mogelijk met de ziekte van Lyme te maken kan hebben. Ik vindt het vreemd, moet binnen kort bellen voor een afspraak, dat hoefde niet als met de medicijnen de pijn weg ging. zodat dit nog niet gebeurt is.

Door ellen van de p.
wat mij goed heeft geholpen tegen de candida is de candiplex strong van venamed. Ik sukkelde al jaren met allerlei candida gerelateerde klachten maar dat is hopelijk nu verleden tijd. hopelijk heeft iemand anders er ook wat aan want het blijft allemaal een zoektocht om de goede liefst natuurlijke middelen te vinden. gr. Ellen

Door Henny
ik heb nu bioresonantie van een acapuncturist uit oedenrode en ik gebuik de symbion forte capsules van venamed.nl om mijn darmflora weer op orde te krijgen na een hele reeks van antibiotica. beetje bij beetje ga ik me weer beter voelen. ook de borrelia is minder actief en mijn stoelgang is verbeterd en ook krijg ik weer meer energie. het gaat stapje voor stapje maar nu gelukkig WEL vooruit. dit is het beste wat ik tot nu toe ervaren heb, fijn dat er nog mensen zijn met natuurlijke oplossingen

Door Mariska
Ik heb jarenlang allerlei onbegrepen klachten gehad, die van kwaad tot erger werden. Op het laatst waren de ergste klachten dat ik volledig het gevoel in mijn voetzolen en vingertoppen kwijt was en had ik tenminste 2 keer per maand een verlammende aanval van pijn. Daarvoor waren het vooral heel veel gewrichts / spier en vermoeidheidsklachten. Ik ben bij reumatoloog en neuroloog geweest, beide konden er geen label aan hangen. Ik ben op mijn eigen verzoek naar de psycholoog gegaan (ik dacht dat het tussen mijn oren zat) maar die kon er niet echt iets van maken. Ik heb op het laatst zelfs zelf een MRI scan betaald zo onzeker werd ik. Hierop was eigenlijk niets te zien, behalve een "littekentje" dichtbij het pijncentrum in mijn hersenen. Ik heb mij er 3 jaar lang bij neergelegd dat ik er niet achter zou komen wat er met me aan de hand was, en dat ging eigenlijk prima. Nu heb ik een paar maanden geleden voor totaal iets anders (miskraam / baarmoeder bekken ontsteking) een zware AB kuur gehad (ofloxacicine en metronidazol ruim 2 weken) Ik heb sinds die tijd ineens het gevoel in mijn vingers / voetzolen terug en heb geen aanvallen meer gehad. Daardoor ben ik toch weer gaan zoeken naar een lichamelijke oorzaak, en kwam ik eigenlijk als enige 2 opties lyme en toxoplasmose tegen. Ik krijg nu langzaam weer wat oude klachten terug (verkleuringen op mijn gewrichten, vage pijnklachtjes, soms knallende hoofdpijn, vermoeidheid, spierspasmes in met name mijn handen en benen, lage weerstand enz.) Dus vroeg ik mij af: Is lyme inderdaad te onderdrukken met deze antibiotica's en is lyme een ziekte die gemakkelijk terug kan keren na behandeling?

Door joke
Ik ben ontzettend ziek geweest door de ziekte van Lyme. Maar ik ben genezen. Niet door de reguliere geneeswijze maar met behulp van Homeopaat Gouweleeuw in Kamerik. Ze heeft de Lyme geconstateerd en me de juiste middelen gegeven. Daarom wil ik iedereen die genezen wilt van Lyme, adviseren naar praktijk Gouweleeuw te gaan. Beterschap!

Door Ton Duersi
Beste, Recentelijk heb ik lyme geconstateerd gekregen. Doordat lyme niet altijd wordt onderkent (ook niet door mijn huisarts), ben ik blij meer info te vinden. Ook op www.lymenet.nl heb ik veel informatie kunnen vinden. Na een heftige periode van antibiotica volg ik daarnaast een lyme behandeling bij www.ducclinic.nl. De eerste resultaten zijn er alleen wil ik ernaast nog meer gaan ondernemen met bijvoorbeeld kruiden. Hoor graag van jullie alternatieve behandelingen. Vrgr Ton

www.ziektevanlyme.nl