HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
De week van de teek

Het aantal mensen met latere en ernstiger vormen van de ziekte van Lyme is in Nederland niet bekend. Daarom wil het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een onderzoek starten naar hoe vaak (ernstiger vormen van) de ziekte van Lyme vóórkomt, wat de ziektelast is en wat de risicofactoren zijn om de ziekte van Lyme te krijgen.

Dit onderzoek, getiteld ‘Lyme in Zicht', zal bestaan uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een vragenlijst gericht aan alle behandelend artsen in Nederland (huisartsen, bedrijfsartsen, specialisten) die mogelijk geconsulteerd worden door patiënten voor de ziekte van Lyme. Het tweede onderdeel is een vragenlijst aan patiënten die in de afgelopen 12 maanden gezondheidsklachten hebben gehad door de ziekte van Lyme.

De Week van de teek is van 4 t/m 11 april. De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd en gecoördineerd door de stichting Stigas (de Stichting Gezondheidszorg Agrarische Sectoren). Deze keer staat het thema 'recreatie in het groen' centraal.


 

Terug naar alle berichten