HomeNieuwsWat is LymeSymptomenDiagnoseBehandelingGastenboek
Klacht over arts i.v.m. ziekte van Lyme

In maart 2007 kwam de patiënte voor het eerst bij de arts, met klachten over een zwelling in de borst, pijn in de rug en een gekke plek op haar navel. Zij werd doorgestuurd voor borstfoto's, waarop niets kwaadaardigs was te zien. Verder werd een afwachtend beleid gevoerd.

Er volgden consulten voor andere klachten. Na een jaar was de plek rond de navel veranderd in een grotere, blekere schijf. De huisarts concludeerde dat het om Lyme ging en schreef in overleg met haar opleider antibiotica voor. Na twee dagen kwam de vrouw terug en drong aan op bloedcontrole. Zij wilde weten of het middel voldoende aansloeg. De arts vond het daarvoor veel te vroeg.

Tussen september 2007 en juli 2008 kwam de vrouw herhaaldelijk terug bij de dokter met klachten over haar luchtwegen. Ze werd verwezen naar de KNO-arts. De huisarts hield het op oude klachten die de kop opstaken, de vrouw op Lyme. Ze wilde dat de huisarts bloed liet prikken in Duitsland, waar een andere, meer toereikende richtlijn voor huidinfecties geldt. De huisarts vond dat zij niet aan een Duitse test kan meewerken, maar zei dat de patiënte vrij was ervoor te kiezen. Zelf zou ze volgens de NHG-standaard Bacteriële Huidinfecties hebben gehandeld. De patiënte zegde de behandelrelatie op, ging naar Duitsland en liet later boos weten dat ze nog steeds Lyme had. Uitspraak wordt 7 januari gedaan. Volgt straf, dan kan dat een waarschuwing, berisping, boete of het al dan niet voorwaardelijk uit het vak zetten zijn.

Terug naar alle berichten